Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hallgatói tájékoztató szakmai gyakorlatról

2023. március 30., 08:40
Műszaki Földtudományi Kar szakjai esetében a szakmai gyakorlat ideje alapképzési szakokon és Geográfus mesterképzési szakon legalább megszakítás nélküli, egybefüggő 6 hét (240 óra), egyéb mesterképzési szakokon legalább megszakítás nélküli, egybefüggő 4 hét (160 munkaóra).
A szakmai gyakorlat teljesítése a tanulmányok befejezésének kritérium feltétele, a hallgatók nem záró vizsgázhatnak mindaddig, amíg a számukra előírt kötelező szakmai gyakorlatot igazoltan nem teljesítették.
A gyakorlóhelynek a szakmai gyakorlatra vonatkozóan az egyetemmel Együttműködési megállapodást szükséges kötni (ezzel kapcsolatos teendőket a karon kijelölt ügyintéző végzi).
 
A szakmai gyakorlat teljesítésének menete:
 
1. Szakmai gyakorlatra a kari honlapról letölthető "Befogadó-nyilatkozat" segítségével lehet jelentkezni. A kitöltött, aláírt Befogadó-nyilatkozatot a választott szakmai gyakorlóhellyel kell aláírattatni, majd a szakot/specializációt gondozó Intézetben a félév során meghatározott határidőig ( 2022.04.30.) leadni.
 
2. A gyakorlat sikeres teljesítését követően a kari honlapról letölthető “Igazolás szakmai gyakorlat teljesítéséről” dokumentumot szükséges leadni a hallgató szakirányát/specializációját gondozó Intézetben.
 
3. Ezt követően a szakmai gyakorlat Neptun rendszerbe történő bejegyzését az Intézetek végzik.