Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Kiadványok

 

Centenáriumi kiadványok

Jubileumi Évkönyv

A Nyersanyagelőkészítés és Környezettechnológia Intézet 2023. október 26-án ünnepelte alapításának 100 éves évfordulóját. 1923-ban Szén- és ércelőkészítéstani Tanszék néven, Finkey József rendkívüli tanár vezetésével alakult meg intézetünk jogelődje. 

A centenárium alkalmából az egyik megjelent kiadvány a Jubileumi Évkönyv, amely összegzi az elmúlt 100 év főbb eseményeit, leírást ad az intézet oktató-kutató-kisegítő munkatársairól, összegzi az oktató- és a kutatómunka főbb jellemzőit. A Jubileumi Évkönyv alcíme: 100 éve alapították az Érc- és Szénelőkészítéstani Tanszéket a Nyersanyagelőkészítés és Környezettechnológia Intézet jogelődjét. A Jubileumi Évkönyv letölthető: 

Jubileumi Évkönyv

 

Szakmai-tudományos kötet

A szakmai-tudományos kötet címe: 100 éves a Nyersanyagelőkészítés és Környezettechnológia Intézet  - Szemelvények az Intézet szakmai-tudományos eredményeiből. A kötetben közölt tanulmányok célja a kiválasztott tématerületeken az elért eredmények bemutatása az előzmények bemutatásán keresztül. A szakmai-tudományos kötet letölthető:

100 éves a Nyersanyagelőkészítés és Környezettechnológia Intézet

 

 

100 éve született Dr. Pethő Szilveszter

2023-ban ünnepeltük, hogy 100 éve született Dr. Pethő Szilveszter egyetemi tanár, a műszaki tudomány doktora.A jubileum alkalmából készült kiadvány letölthető:
 
100 éve született Dr. Pethő Szilveszter